Hoe maak je een brillenkoord met glaskralen

Brillenkoord voor bril, leesbril en zonnebril zijn populair bij modebewuste beroemdheden op dit moment. De brillenkoord is niet alleen praktisch en helpt je die altijd verdwijnende bril bij te houden, maar ze zijn ook een fashion statement. Een mooie glazen-brillenkoord is praktisch een prachtig sieraad!


Reality-ster en modeontwerper, Whitney Port, maakte mode-krantenkoppen op het 2011 Coachella-muziekfestival met haar parelkleurige zonnebril ketting. We delen de primeur over hoe je je eigen Whitney-geïnspireerde ketting kunt maken!

Materialen voor jouw brillenkoord te maken:

 • 70cm circa. van beading wire of kralen nylon koord. Kies de gewenste lengte
 • 2 elastieken silicone rubberen lusjes. Dit is wat de brillenkoord bevestigt aan de poten van je bril houdt. Vind ze bij een kralen- of handwerkwinkel
 • 2 knijpkralen. Hiermee voorkomt u dat uw kralen op de lenzenvloeistofhouders vallen. Vind ze bij een kralen- of handwerkwinkel
 • Uw keuze aan parels of kralen
 • sieraden krimp tang om de knijpkralen te knijpen
 • Schaar


Diy Brillenkoord instructies:

 1. Knip de draad of het snoer op de gewenste lengte. Overweeg een lengte die comfortabel is wanneer u een bril op uw gezicht draagt en ook rond uw nek.
 2. Verzamel een knijpkraal en een elastieken silicone rubberen lusjes of jump rings. Steek een uiteinde van de draad door de knijpkraal en vervolgens door een plastic lus van de lenzenvloeistofhouder.
 3. Trek de draad ver genoeg door zodat u de draad nog een keer door de knijpkraal kunt halen en de silicone brillenkoord lusje dicht bij de knijpkraal kunt trekken.
 4. Bevestig de knijpkraal door deze met de tang dicht te knijpen.
 5. Begin de parels of kralen op de draad of het koord te rijgen. Als er een los uiteinde zit bij het vastzetten van de knijpkraal, rijgt u deze onder de eerste kralen. Blijf de kralen rijgen tot aan het einde van je draad of koord.
 6. Rijg de andere knijpkraal op de draad of het koord zodat deze naast de laatste kraal zit die u hebt geregen.
 7. Voeg de tweede brillenkoord lusje of springring toe na de knijpkraal.
 8. Leid de draad of het koord door de knelkraal terug. Plooi het losse uiteinde door de eindkralen.